Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali dvě osoby u tragické nehody na Bruntálsku, střetl se osobní automobil s traktorem

Dvě jednotky hasičů zasahovaly ve středu 24. 1 .2018 ráno v obci Třemešná, místní části Rudíkovy (okres Bruntál) u nehody osobního automobilu Fiat Multipla se zemědělským traktorem New Holland, který táhl v cisterně 25 tisíc litrů kapalného výpalku z lihovaru.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě na silnici I/57 Třemešná-Rudíkovy informováno čtvrt hodiny před sedmou hodinou ranní. K nehodě vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Krnov, společně s ní jednotka dobrovolných hasičů Město Albrechtice.

Podle Policie ČR řidič fiatu z dosud nezjištěných příčin narazil zezadu do traktoru s cisternou (přívěs) a skončil mimo silnici. Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla před případným požárem a opatrně vyprostili obě osoby z fiatu.

O střetu osobního vozidla a traktoru s přívěsem u obce Třemešná – Rudíkovy, byli operátoři ZZS informováni před tři čtvrtě na sedm a na místo vyjel tým RZP z Města Albrechtic, stejně jako lékařská rendez-vous z Krnova. Na pomoc vzlétl rovněž vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Záchranáři již nemohli pomoci dvaapadesátiletému muži, který zůstal zaklíněn v osobním vozidle. Utrpěl poranění neslučitelná se životem a zasahující lékař musel konstatovat jeho smrt.

O dva roky starší muž byl týmy ZZS ošetřován s vícečetnými poraněními. Jeho stav byl vážný a lékaři jej museli uvést do umělého spánku. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej letečtí záchranáři transportovali do Fakultní nemocnice v Ostravě. Předán byl tamnímu týmu urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK

Kvůli poškození výpustného ventilu plné cisterny unikl do půdy její kapalný obsah, který původně směřoval do bioplynové stanice. Měl by ale být neškodný. Hasiči informovali o nehodě havarijní službu České inspekce životního prostředí a dispečink státního podniku Povodí Odry.

Silnice byla v obou směrech uzavřena do devíti hodin, pak byl provoz řízen kyvadlově.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet