Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Blesk zapálil střechu rodinného domu

Blesk byl příčinou včerejšího požáru střechy rodinného domu, který vypukl šestnáct minut po třetí hodině odpoledne v obci Králíky – Řehoty na Hradecku.

Blesk byl příčinou včerejšího požáru střechy rodinného domu, který vypukl šestnáct minut po třetí hodině odpoledne v obci Králíky – Řehoty na Hradecku. Na místo byli vysláni profesionální hasiči Nového Bydžova, dobrovolní hasiči z Králík, Nového Bydžova, Skřivan, Nechanic a Smidar.

Jednopodlažní rodinný dům je již delší dobu neobývaný a v době požáru se uvnitř nikdo nenacházel. Po úderu blesku začala hořet sedlová střecha a nevyužívaný půdní prostor, kde bylo uskladněno seno a sláma. Rychlým a účinným zásahem hasičů se podařilo včas zabránit rozšíření plamenů i na dřevěnou stodolu, která stála zhruba čtyři metry od domu.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v 15:47 hodin. Oheň zničil celou střechu, krovy a dřevěné trámové stropy. Z domu zbyly pouze obvodové zdi. Po lokalizaci hasiči rozřezali poškozené krovy a odstranili poškozenou střechu. Vyklidili zbytky zničeného sena a slámy z půdního prostoru a dohasili ohniska.

Majitel domu vyčíslil škodu předběžně na 500 tisíc korun, uchráněné hodnoty byly odhadnuty na 120 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet