Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

15. ročník soutěže v požárním útoku v Klášterci nad Ohří

Dne 6. 6. 2009 se za patronace Skupiny ČEZ v Klášterci nad Ohří konal již 15. Ročník soutěže „O putovní pohár starosty města“ a 13. ročník Krušnohorské ligy.

Dne 6. 6. 2009 se za patronace Skupiny ČEZ v Klášterci nad Ohří konal již 15. Ročník soutěže „O putovní pohár starosty města“ a 13. ročník Krušnohorské ligy.

Soutěž si již díky své tradici získala velký ohlas a tak se i letos sjelo přes dvacet družstev, aby změřili své síly v požárním útoku. Soutěž probíhá v kategoriích Muži a Ženy a většina týmů v obou kategoriích každoročně podává opravdu skvělé výkony. Letošní nejlepší čas v kategorii Muži dosáhli hasiči z Hrobců, 17,65 s, což je rekord všech soutěží pořádaných v Klášterci. V kategorii žen to bylo družstvo z Touchovic s časem 19,30 s.

Domácí tým z Klášterce se v historii Krušnohorské ligy umisťoval v čele tabulky a patří k jejím zakladatelům, časem však soutěžní družstvo ztrácelo členy a dnes již tým tvoří jen dva původní členové. Zúčastňujeme se jen vlastní soutěže a i přesto, že času na trénování je opravdu málo, je pro nás dosažený čas uspokojením. Samotná soutěž by se nemohla konat bez našich sponzorů, kteří stejně jako každý rok přispěli finančně nebo v podobě věcných darů pro ocenění soutěžících hasičů.

Poděkování patří všem, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na přípravě soutěže, především městu Klášterec nad Ohří a našemu starostovi, kterému jsme jako poděkování předali stříbrnou „galetu“ v barovém provedení, Skupině ČEZ-Generálnímu partnerovi soutěže, Severočeským dolům a.s., AMC s.r.o., Hasičské vzájemné pojišťovně, Městské energii a.s. a Tiskárně Jiří Mänzel.

Soutěží začali oslavy 135. výročí založení sboru dobrovolných hasičů v Klášterci nad Ohří, které vyvrcholí 22. srpna tradiční akcí Bezpečný konec prázdnin, která slibuje jedinečnou přehlídku práce všech složek IZS působících v našem městě a přehlídkou všemožné hasičské techniky, která je v našem okolí k vidění.

V příloze je přiložena výsledková listina soutěže a na našich webových stránkách můžete shlédnout fotogalerii a videa.

Filip Foukal
JSDH Klášterec nad Ohří
www.jsdhklasterec.webnode.cz
 www.krusnohorskaliga.cz

-kow-

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledky soutěže zobrazit online XLS 28 kB