Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda s větším únikem ropných látek

Krátce po pondělním poledni 8. června, byl vyhlášen poplach pro JSDH Chodov na dopravní nehodu nákladního vozidla, která se stala ve směru z Tatrovic na Černavu.

Krátce po pondělním poledni 8. června, byl vyhlášen poplach pro JSDH Chodov na dopravní nehodu nákladního vozidla, která se stala ve směru z Tatrovic na Černavu.

Na místo události vyjelo vozidlo CAS 24 T815 TERRNo1 naší jednotky SDH Chodov, vozidlo CAS 20 TERRNo1 Portugal z Hasičského záchranného sboru podniku Sokolovská uhelná právní nástupce a.s., vozidlo TA CH (technický automobil chemický) Iveco z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje stanice Karlovy Vary a následně i CAS 24 Š706 z SDH Nejdek.

Po příjezdu naší jednotky, na místě již zasahovala jednotka SUas, byl velitelem zásahu vydán rozkaz připravit vysokotlaký proud a ruční hasicí přístroj k protipožárnímu zabezpečení místa dopravní nehody. Jednalo se o dopravní nehodu autojeřábu, kdy vyteklo do příkopu větší množství ropných látek.

Naše jednotka dále prováděla provizorní ucpání odtokové vpustě v příkopu pomocí igelitových pytlů a kamení. Také prováděli stavění provizorních zábran a použitím sorbentů určených na ropné produkty na vodných plochách, zabránili odtoku ropných látek do životního prostředí.

Po příjezdu speciálního chemického automobilu ze stanice Karlovy Vary, prováděli sběr použitého sorbentu a odstraňovali překážky z příkopu. Na místo se dostavil zástupce referátu životního prostředí a řešil další postup likvidace uniknutých látek.

Naše jednotka, byla následně velitelem zásahu odeslána na základnu.

Pro Požáry.CZ Jiří Kot, JSDH Chodov

-kow-

Sdílet