Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včerejšek v Pardubickém kraji ve znamení nehod

Během včerejší dne hasiči v pardubickém kraji zasahovali především u dopravních nehod. Při nich jeden člověk zahynul.

HZS Pardubického kraje, stanice Holice a Pardubice

Dne 10. června v 7.28 hodin zasahovali hasiči z Holic a Pardubic u dopravní nehody, která se stala na silnici v Dašicích. Jednalo se o osobní automobil Fiat Croma, který skončil na střeše. Osoba, která se nacházela ve vozidle, byla před příjezdem hasičů vytažena a předána do péče zdravotníkům. Hasiči odpojili akumulátor a zajistili vozidlo proti úniku provozních náplní. Hasiči poté předali místo události policistům a vyjeli k další nehodě, ke které došlo na úseku silnice z Dašic do Zminného. Osobní automobil skončil jízdu mimo vozovku nárazem do stromu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči pomocí motorové pily rozřezali spadlé větve z automobilu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí


K dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Dvořiskem a Chocní vyjížděli hasiči z Vysokého Mýta a dobrovolní hasiči z Chocně 9. června v 15.45 hodin. Po příjezdu hasičů bylo zjištěno, že osobní automobil skončil jízdu na cyklostezce a převrátil se na pravý bok. Posádku tvořily žena a její dcera. V době příjezdu hasičů byly již obě osoby mimo vozidlo. Ven z vozu jim pomohli dva muži, kteří nehodu viděli. Při nehodě utrpěla řidička jen drobné oděrky a škrábance. Jednotky hasičů zajistily místo nehody a řídily provoz na komunikaci.

Dne 10. června ve 12.19 hodin vyjížděli hasiči SŽDC Česká Třebová k dopravní nehodě, která se stala na silnici za Českou Třebovou, směr Třebovice. Jednalo se o čelní náraz osobního vozidla s nákladním automobilem. Při nehodě utrpěl řidič osobního vozidla zranění, která nebyla slučitelná se životem. Hasiči po zadokumentování události policisty vyprostili bezvládné tělo ze zdemolovaného vozidla. Odstraňování následků nehody trvalo až do 16.50 hodin.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Zminný

-kow-

Sdílet