Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár průmyslového objektu v Prostějově si vyžádal vyhlášení druhého stupně požárního poplachu

Devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahuje u rozsáhlého požáru průmyslového objektu v Prostějově na ulici Olomoucká. Prvotní informace o valícím se kouři z budovy přijala linka tísňové pomoci krátce před půl sedmou ranní v neděli 28. 1. 2018.

U události byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Objekt je dřevostavba a snaha o jeho záchranu je velmi složitá, hasiči pracují na více úsecích a převážně v dýchací technice.

Doprava vody k požářišti je řešena kyvadlově dostatečným množstvím cisternových vozidel. Při hasební činnosti již několikrát zasahující využili i speciální hasicí zařízení COBRA.

Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, škoda po požáru přesáhne částku 5 mil. korun.

28.01.2018 12:00

I nadále pokračuje zásah několika jednotek u rozsáhlého požáru v Prostějově. Hasiči stále prochází celým objektem a postupně dohašují množství ohnisek, komplikace tvoří částečně zřícené stropy a opláštění budovy.

Dle nových informací bude škoda po požáru navýšena, prvotní odhady o částce cca 5 mil. jsou tedy jen orientační. Celý zásah je stále prováděn s nutností nasazení dýchací techniky.

I nadále je prováděna kyvadlová doprava vody. U požáru se již prostřídaly desítky hasičů a odhady hovoří o zásahu ještě na několik hodin.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet