Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z podnikové jednotky společnosti ArcelorMittal Ostrava získali nový sanitní vůz Ford Transit

HZS ArcelorMittal Ostrava a.s. (AMO) obnovuje vozový park – 19. ledna 2018 bylo záchranářům z HZS AMO předáno k užívání nové sanitní vozidlo RZP Ford Transit 350L, které nahradí již dosluhující vůz stejné značky.

Sanitní vozidlo RZP má stanoviště v prostorách stanice HZS AMO a je jeho nedílnou součástí. Provoz a údržbu vozidla zabezpečují hasiči. Odbornou službu pohotovost konajícího záchranáře zabezpečuje smluvní soukromá firma EUMEDICA s.r.o.

Sanitní vozidlo vyjíždí na pokyn dispečera IBC MSK, tedy linky 155, která tísňový hovor přijímá a následně předává operačnímu středisku HZS AMO. To následně skupině RZP vyhlašuje poplach.

Vozidlo RZP je primárně určeno pro zaměstnance nacházející se v areálu společnosti. Ojediněle, ve výjimečných případech, může o jeho nasazení mimo areál rozhodnout dispečer linky 155.

Sanitní vozidlo RZP je standardně vybaveno prostředky pro poskytnutí odborné první pomoci při nejrůznějších obtížích a úrazech, které mohou zaměstnance v areálu společnosti postihnout.

Do standardní výbavy vozidla patří například AED, EKG-Meducore, páteřní rám, tonometr, glukoměr, pulsní oxymetr, podtlaková matrace, odsávačka, oxylog a podobně.

Transit je osazen dvoulitrovým vznětovým motorem o výkonu 125 kW při 3 500 otáčkách za minutu. Dosahuje s ním maximální rychlosti 155 kilometrů za hodinu.

Vůz je dlouhý 5 531 mm, široký 2 059 mm a vysoký 2 910 mm. Jeho pohotovostní hmotnost je 2 810 kg, celková pak 3 500 kg.

ZVČ HZS AMO a.s., KURUC Robert
Sdílet