Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

SDH Semily I. na Britské ambasádě

V minulých dnech obdržel Sbor dobrovolných hasičů Semily I. pozvánku na Britskou ambasádu v Praze, kde jemu a několika dalším bude předána Výroční cena za dlouhodobou spolupráci s charitativní sbírkou „Pomozte dětem – KUŘE".

V minulých dnech obdržel Sbor dobrovolných hasičů Semily I. pozvánku na Britskou ambasádu v Praze, kde jemu a několika dalším bude předána Výroční cena za dlouhodobou spolupráci s charitativní sbírkou „Pomozte dětem – KUŘE".

Proto se dvojice našich bratrů, starosta sboru Marek Vrtilka a místostarosta sboru Ladislav Bruckner, rozjeli ve čtvrtek 4.června 2009 po 14té hodině do Prahy. Začátek předávání byl stanoven na 17 hodin a tak bylo dosti času. Po krátké procházce se naše dvojice dostala před samotnou ambasádu umístěnou pod Pražským hradem.

Po vstupu na ambasádu byli všichni ocenění uvedeni do zahrady ambasády, která je mimochodem velice krásná. Obdobné se musí říci i o vnitřních prostorech ambasády, kde na všechny přítomné dýchá ten typický britský klid a pohoda.

Po krátké úvodní přestávce se slova ujal známý herec Tomáš Hanák, který celé předávání komentoval a uváděl. Po jeho úvodním slovu předal slovo její excelenci Lindě Duffield. Skromné a příjemné ambasadorce Britského velvyslanectví v ČR, jak jsme poznali na vlastní oči. Bohužel její působení na Britské ambasádě v Praze v letošním roce končí. Své hodnocení k účelnosti celému projektu řekli i další zástupci, ať už z České televize, tak i zástupci hlavních sponzorů.

Kulturní vstupy a doplnění programu měli ve svém vlivu zástupci centra Okamžik z Prahy, ale hlavně postižené nevidomé děti tohoto centra. Jejich pěvecké a hlavně hudební znalosti? Něco neuvěřitelné. Jejich hudební projev byl úchvatný a nezapomenutelný.

Vlastní předávání cen, které zaplnilo podstatnou část návštěvy ambasády, bylo již plně v režii Tomáše Hanáka a zástupkyně sbírky „Pomozte dětem – KUŘE" paní Blanky Šrámkové. Průběžně jim asistovali při předávání 15ti Výročních cen zástupci hlavních patronů sbírky. Nástup na převzetí ceny pro náš semilský sbor podle očekávání Tomáš Hanák lehce připepřil svým životním zážitkem s hasiči. Celé předávání cen bylo ukončeno cca o půl šesté a tak se všichni přítomní vzájemně rozloučili a rozjeli do svých domovů, někdo jen kousek, jiní do vzdálenějších míst naší republiky. SDH Semily I., sestry a bratři sboru si tohoto ocenění nesmírně váží a je pro ně i zavazující. Po letošním ocenění na 1.Městské plese je to další ohodnocení práce sboru a všech jejich členů.


Info: Ladislav Bruckner – zástupce starosty SDH Semily I.

-wap-

Sdílet