Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krytý seník na Bruntálsku bude dohořívat až dva dny, u požáru zasahovalo osm jednotek

Celkem osm jednotek hasičů zasahovalo od pondělního odpoledne 29. 1. 2018 v obci Světlá Hora (okres Bruntál) u požáru haly s 1600 uskladněnými balíky lisovaného sena, který se nechává po dohodě s majiteli dohořet pod bedlivou kontrolou hasičů. Podle hrubého odhadu by mohl být oheň uhašen během středy či až čtvrtku.

Ve Světlé Hoře hoří zhruba devět metrů vysoký krytý stoh o půdorysu 60 × 20 metrů ocelové konstrukce s betonovými stěnami. Příčina vzniku požáru je v šetření, předběžná škoda na uskladněném seně již byla odhadnuta na 600 tisíc korun, škoda na objektu bude vyčíslena až po uhašení a jeho prohlídce.

Operační středisko hasičů bylo o požáru, který se obešel bez zranění civilních osob, informováno v pondělí ve čtvrt na čtyři odpoledne. Do místí části Světlá vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Bruntál a Krnov, včetně jejich výškové techniky (automobilový žebřík Renault a automobilová plošina Renault), společně s nimi také šest jednotek dobrovolných hasičů – Světlá Hora, Malá Morávka, Andělská Hora, Dolní Moravice, Vrbno pod Pradědem a Bruntál.

Hasilo se hlavně po obvodu hořící haly. Hasiči dostali oheň pod kontrolu během půlhodiny, pak se rozhodlo o kontrolovaném dohořívání. V úterý ráno zůstaly na místě tři jednotky hasičů, které pokračují v dohledu. Při zásahu se lehce zranil jeden hasič.

30.01.2018 12:00

U požáru krytého seníku zůstává dnes odpoledne pouze místní jednotka dobrovolných hasičů – Světlá Hora, a to až do úplného dohoření/uhašení. Objekt hasiči předali majiteli.

01.02.2018

Zásah byl v průběhu dne ukončen a jednoty se vrátily na své základny.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet