Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cestou od nehody u Předslavic viděli hasiči další havárii, poskytovali předlékařskou pomoc

K dopravní nehodě osobního automobilu, který havaroval na silnici č. 144 u Předslavic, vyjeli 30.01.2018 v 08:14 profesionální hasiči ze stanice Strakonice. Průzkum ukázal, že havarované auto je mimo vozovku v hlubokém příkopu.

Zraněného řidiče již odvezla ZZS do nemocnice. Hasiči po dohodě s Policií ĆR převrátili havarovanou Škodu Fabia zpět na kola. Následně odpojili akumulátor, zlikvidovali z vozovky uniklý olej, místo úniku zasypali cementem a uklidili rozlámané plastové části vozidla z příkopu. Dále vyčkali na příjezd asistenční odtahové služby a asistovali u naložení Fabie.

Po závěrečném úklidu jednotka zásah ukončila. Během jízdy na základnu jednotka zpozorovala, jak došlo k další nehodě, a to vozidla Renault Clio. Velitel zásahu informoval o situaci operační středisko.

Hasiči poskytli předlékařskou pomoc řidičce a opět po domluvě s policisty, kteří se také vraceli od nehody u Předslavic, vytáhli havarované vozidlo z příkopu pomocí navijáku a odtlačili jej na plochu mimo vozovku. Během nehody došlo k žádnému úniku provozních kapalin.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet