Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranný útvar HZS ČR se rozšiřuje

Prvního července letošního roku dojde u Záchranného útvaru HZS ČR ke změně organizační struktury.

Prvního července letošního roku dojde u Záchranného útvaru HZS ČR ke změně organizační struktury.

K tomuto datu vznikne ve Zbirohu dislokované pracoviště útvaru – tím bude samostatná rota o síle přibližně 40 příslušníků. Ve Zbirohu je již nyní pro útvar uložena jedna ze základen humanitární pomoci (o MZHP jsme psali zde).

V souvislosti s touto změnou Záchranný útvar hledá nové příslušníky – personálně se budou obsazovat místa od 2. po 8. platové třídy v souladu se zákonem č. 361/2003 Sb.

Jedná se o místa záchranářů (asistent, vrchní referent) – bez výběrového řízení a místa jako je velitel roty, čety, družstva a záchranář – vrchní asistent. Na tato místa bude výběrové řízení vypsáno.

Znak ZÚ

U specialistů patří mezi požadavky na přijetí požadované vzdělání střední s maturitní zkouškou, zaměření technické nebo gymnázium, požární ochrana, IZS, krizové řízení nebo ochrana obyvatelstva. Dalším požadavkem je řidičský průkaz sk. C, příp. B. Praxe v oboru je vítána. U místa pro velitele roty je požadováno vysokoškolské v bakalářském studijním programu technického zaměření. Praxe v oboru a zkušenosti s řízením lidí jsou vítány.

Uchazeči se mohou informovat o možnostech uplatnění u ZÚ HZS ČR, personální oddělení a PaM, Mgr. Erika Oravcová – tel. 973 487 070, případně 950 749 240, mobil 725 223 220, e-mail: erika.oravcova@zu-hlucin.izscr.cz.

Více informací o nové součásti útvaru přineseme po jejím zavedení a zacvičení.

Zdroj: ZÚ HZS ČR

-kow-

Sdílet