Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úsek prevence a CNP v Libereckém kraji má na starosti nový náměstek ředitele plk. Mgr. Jan Málek

Krajský ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje ustanovil ke dni 1. 2. 2018 svým náměstkem pro úsek prevence a civilní nouzové připravenosti plk. Mgr. Jana Málka, dosavadního ředitele územního odboru Česká Lípa.

Ředitel HZS Libereckého kraje plk. Ing. Luděk Prudil přijal na doporučení výběrové komise plk. Jana Málka na tuto pozici nejen pro jeho odborné a manažerské schopnosti, ale i s ohledem na praxi, kterou od roku 2002 u HZS ČR prošel, a která je pro výkon této funkce nezbytná.

Nový náměstek pro úsek prevence a civilní nouzové připravenosti vystřídá ve funkci Ing. Jaroslava Víznera, který na této pozici působil od roku 2008 a požádal o uvolnění ze služebního poměru z důvodu odchodu do starobního důchodu.

  • 2002 Hasič strojník, Inspektor požární ochrany HZS LK (ÚO Liberec)
  • 2008 Odd. stavební prevence, odd. kontrolní činnosti a ZPP na úseku prevence HZS LK (Krajské ředitelství HZS LK)
  • 2010 Velitel stanice Jablonec nad Nisou (ÚO Jablonec nad Nisou)
  • 2014 Ředitel územního odboru Česká Lípa HZS LK
  • 2018 Náměstek ředitele HZS LK pro úsek prevence a civilní nouzové připravenosti

Jan Málek se aktivně účastnil záchranných prací při povodních v roce 2006 ve Středočeském kraji, v roce 2010 v Libereckém kraji a v roce 2013 ve Středočeském kraji. Také nese odpovědnost za vybudování, dodání a převzetí výcvikového polygonu pro HZS LK v Raspenavě a od roku 2014 je hlavním lektorem odborné přípravy HZS LK pro výcvik v zařízení simulující reálné podmínky požáru.

Je mu 37 let, s manželkou vychovává dvě děti. K jeho koníčkům mimo jiné patří lezení na umělé stěně a běh a vysokohorská turistika. Je aktivním hráčem Národní házené a svůj život si neumí představit bez sportu.

Sdílet