Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár osobního auta na LPG u Tlumačova

Dne 11. 6. 2009 ve 12:18 hod. byli hasiči informováni o požáru auta u Tlumačova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Tlumačova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Tlumačov a Machová došlo k požáru osobního auta zn. Š Felicia combi, provozovaného také na alternativní pohon LPG.

Řidič za jízdy zjistil, že se kouří z podlahy a auto začíná hořet. Okamžitě zastavil u krajnice, vystoupil a rychle odpojil přívěsný vozík. Požár se začal rozšiřovat po interiéru vozu a sám měl obavu z případného výbuchu nádrže na plyn.

Už při příjezdu hasičů byl z dálky vidět hustý černý kouř. Hasiči přijeli na místo v době, kdy už celý vnitřní prostor auta byl v plamenech. Bleskově bylo nataženo vysokotlaké vodní vedení s pěnou a požár se podařilo lokalizovat asi po deseti minutách zásahu. Při útoku se zpočátku hasiči kryli v silničním příkopu, odkud se snažili hasit plameny i chladit nádrž na plyn. Celková likvidace požáru trvala hasičům asi dvacet minut.

Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Po uhašení požáru požádal velitel zásahu operační středisko o zajištění úklidu vozovky u správce komunikace.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Před plameny stačil řidič včas zastavit a vystoupit. Požár způsobil majitelce škodu ve výši 40.000 Kč. Příčina vzniku požáru v oblasti technické závady je nadále v šetření.




mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet