Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V požárním sportu dominovali hasiči z Vysočiny

Hasiči z Kraje Vysočina zvítězili v tradiční společné soutěži HZS Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina v požárním sportu. V soutěži, která se uskutečnila v Blansku, se 11 družstev profesionálních hasičů z obou krajů utkalo ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže, v běhu na 100 metrů s překážkami, v požárním útoku a štafetě na 4 krát 100 metrů. První tři místa v absolutním pořadí obsadili hasiči z Kraje Vysočina.

Hasiči z Kraje Vysočina zvítězili v tradiční společné soutěži HZS Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina v požárním sportu.

Ilustrační foto

V soutěži, která se uskutečnila v Blansku, se 11 družstev profesionálních hasičů z obou krajů utkalo ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže, v běhu na 100 metrů s překážkami, v požárním útoku a štafetě na 4 krát 100 metrů. První tři místa v absolutním pořadí obsadili hasiči z Kraje Vysočina. Družstvo z Jihlavy převzalo také putovní pohár pro vítěze společné soutěže. Nejlepším týmem z Jihomoravského kraje bylo družstvo hasičů z územního odboru HZS v Blansku. Reprezentanti pořádajícího územního odboru HZS Blansko patřili k favoritům soutěže a ještě po prvních dvou disciplinách byli na čele celkového hodnocení. Naděje jim zhatila chyba v požárním útoku – špatně připojená hadice k rozdělovači je připravila o drahocenný čas a Blanenští v požárním útoku skončili až na 8. místě. Druhým místem ve štafetě se však tým z Blanska dotáhl na celkové 4. místo a vybojoval prvenství v hodnocení družstev z Jihomoravského kraje.

Absolutní prvenství patřilo družstvu z Jihlavy, druhou a třetí příčku obsadili hasiči z Pelhřimova a Třebíče. Čtvrté místo vybojovali hasiči z Blanenska, páté družstvo z Havlíčkova Brodu, šesté hasiči ze Žďáru nad Sázavou, sedmé místo patřilo hasičům ze Znojemska. Na osmém místě skončili hasiči z Vyškovska, o devátou a desátou příčku se rozdělili reprezentanti územních odborů HZS Brno a Hodonín, jedenácté místo patřilo hasičům z Břeclavska.

V samostatném hodnocení družstev z HZS Jihomoravského kraje zvítězili hasiči z Blanska, před reprezentanty územních odborů HZS Znojmo, Vyškov, Brno a Hodonín na 4. – 5. místě. Šesté místo patří družstvu územního odboru HZS v Břeclavi.

Společná soutěž profesionálních hasičů z Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina měla letos již devátý ročník. Nejvíc vítězství zatím vybojovali hasiči z Vysočiny. Klání se koná střídavě v obou krajích. V Blansku se soutěž uskutečnila na dvou místech – ve výstupu na věž hasiči soutěžili v areálu blanenské stanice v ulici Poříčí, v dalších třech disciplinách se závodníci utkali v nedalekém sportovním areálu. Letos soutěži nepřálo počasí – dvě ze čtyř disciplin skrápěl déšť. Z nejlepších závodníků obou krajů budou sestavena družstva pro mistrovství republiky, které bude 24. a 25. června v Třebíči.


Celkové výsledky soutěže:

věž 100 m štafeta požární útok body

1. Jihlava 2 1 4 1 8

2. Pelhřimov 3 4 1 3 11

3. Třebíč 4 3 3 2 12

4. Blansko 1 2 2 8 13

5. Havl. Brod 5 5 5 6 21

6. Žďár n. Sázavou 6 8 7 7 28

7. Znojmo 11 9 6 5 31

8. Vyškov 7 10 11 4 32

9.-10.Brno 9 7 9 10 35

9.-10.Hodonín 10 6 8 11 35

11. Břeclav 8 11 10 9 38



Ilustrační foto


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje




-swo-

Sdílet