Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Frýdeckomístečtí hasiči oslavili čtyřicátiny profesionální jednotky

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje, Územní odbor Frýdek-Místek, pozval na pátek 12. 6. 2009 dopoledne širokou veřejnost na akci Hasiči ve městě, kterou uspořádal u příležitosti 40. výročí vzniku jednotky profesionálních hasičů ve Frýdku-Místku.

Akce začala v areálu centrální hasičské stanice ve Frýdku-Místku v ulici Pavlíkova v 9.00 hod a trvala do cca 12.00 hod. Zájem projevily především mateřské, základní i střední školy z blízkého i vzdáleného okolí. Celkem zhlédly akci přes čtyři stovky účastníků. Měli možnost seznámit se nejenom s hasičskou technikou a vybavením hasičů při zásahu, ale také se dovědět mnoho užitečných informací z oblasti požární ochrany.

Profesionální hasiči si pro ně připravili také speciální ukázky, jako např. slaňování, nebo pobyt v zakouřené místnosti, kde si mohli vyzkoušet simulované podmínky hasičů při zásahu v zakouřeném prostředí. Pro žáky všech škol byly připraveny různé soutěže, ať už nácvik požárního útoku, nebo chůze po natažené hadici, tak i vědomostní soutěž, kde prokazovali své znalosti. Akce se všem líbila, soudě i podle spokojeného výrazu malého předškoláčka, který si s bonbónem v puse a omalovánkou v ruce pro sebe mumlal: „Doblý to bylo, doblý…“.



Ing. Dalibor Kubátka
HZS MSK, ÚO Frýdek-Místek



-swo-

Sdílet