Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči dnes ráno zasahovali u dvou vážných dopravních nehod

Ke dvěma těžkým dopravním nehodám vyjely dnes 12. června 2009 ráno jednotky požární ochrany Královéhradeckého kraje. Nehody na Rychnovsku a Náchodsku si vyžádaly jeden lidský život a deset zraněných.

Ke dvěma těžkým dopravním nehodám vyjely dnes 12. června 2009 ráno jednotky požární ochrany Královéhradeckého kraje. Nehody na Rychnovsku a Náchodsku si vyžádaly jeden lidský život a deset zraněných.

K první dopravní nehodě došlo krátce po sedmé hodině ráno na silnici č. 304 u obce Pohoří na Rychnovsku. Mladý řidič osobního vozidla Peugeot 205 vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. V autě s ním cestovali další čtyři mladí lidé ve věku kolem 18 a 19 let. Na místo nehody vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují.

Při příjezdu první jednotky na místo byli všichni zranění mimo vozidlo. Hasiči ihned poskytli všem osobám z vozidla předlékařskou pomoc. Řidič a spolujezdec z předního sedadla utrpěli vážná zranění a byli vrtulníkem Letecké záchranné služby a sanitou převezeni do nemocnice. Zraněni byli také tři spolujezdci na zadním sedadle, kteří byli po prvotním ošetření transportováni do nemocnice. Hasiči následně zajistili automobil proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.



Další vážná dopravní nehoda se stala po osmé hodině ráno na silnici č. 303 14 za obcí Rokytník na Náchodsku. Při střetu dvou osobních vozidel jeden člověk zemřel a dalších pět osob utrpělo zranění. Na místo v 08:20 hodin vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, Zdravotnická záchranná služba a Policie ČR. K nehodě byl povolán také vrtulník Letecké záchranné služby.

Řidič osobního vozidla Škoda Favorit vyjel mimo vozovku do pravého příkopu, kde se odrazil od břehu a narazil do protijedoucího osobního vozidla zn. Škoda Fabie. Favorit s pětičlennou posádkou skončil na střeše uprostřed silnice. Jedna osoba byla nárazem vymrštěna z vozidla a na místě podlehla těžkým zraněním. Spolujezdkyně na zadním sedadle zůstala ve vraku zaklíněna a hasiči ji museli pomocí speciálního nářadí vyprostit. Další tři lidé z favoritu a řidič z fabie byli také zraněni a převezeni do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a po zadokumentování události Policií ČR odstranili části havarovaných vozidel. Silnice v místě nehody byla několik hodin zcela uzavřena. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Náchod)



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje




-swo-


-swo-

Sdílet