Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vzduchotechniky likvidovali hasiči v Kuřimi hodinu a půl

Po půl čtvrté odpoledne v pondělí 5. února 2018 zasahovalo 6 jednotek hasičů u požáru vzduchotechniky v průmyslovém areálu na Blanenské ulici v Kuřimi. Hasiči dostali plameny pod kontrolu pomocí dvou vodních proudů za půl hodiny. Škoda je předběžně vyčíslena na několik stovek tisíců korun.

Po půl čtvrté odpoledne vyjely profesionální jednotky ze stanic Tišnov a Brno-Přehrada společně s dobrovolnými jednotkami z Kuřimi a Lelekovic k nahlášenému požáru střechy. Do Kuřimi také vyjeli hasiči se speciální technikou. Jednalo se o automobilový žebřík ze stanice Brno-Lidická a z Brna-Líšně protiplynový automobil a kombinovaný hasící automobil.

Na místě hasiči zjistili, že se jednalo o požár vzduchotechniky ve výrobní hale a požár se šířil na střechu. Plameny dostali pod kontrolu za půl hodiny dvěma vodními proudy.

Museli odpojit elektrickou energii a rozebrat část technologie. Pomocí termokamery hledali skrytá ohniska. V 17.10 hod. požár uhasili a následně zásah ukončili.

Při požáru se nikdo nezranil. Zaměstnanci firmy se evakuovali před příjezdem hasičů. Příčina vzniku požáru je v šetření. Škoda, kterou požár způsobil, bude vyčíslena v řádech stovek tisíců korun.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje
Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet