Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě jednotky zasahovaly za obcí Kařez u střetu traktoru a osobního automobilu

Jednotka SDH Zbiroh vyjela 6. února 2018 v 06:43 společně s jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany, PČR Radnice a SDP Rokycany k dopravní nehodě osobního automobilu a traktoru na komunikaci za obcí Kařez ve směru na Kařízek.

Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že došlo k bočnímu střetu osobního automobilu a traktoru s přívěsem, na kterém byly převáženy jalovice. Ty byly po střetu nezraněny.

Traktor zůstal po nárazu ve svém jízdním pruhu s proraženou levou přední pneumatikou. Osobní automobil skončil po střetu částečně v příkopu. Řidička osobního automobilu byla bez zjevných poranění a odmítla příjezd ZZS.

Jednotka provedla zajištění místa dopravní nehody, protipožární opatření na havarovaném vozidle a po příjezdu jednotky HZS Rokycany a následném předání velení byla jednotka na příkaz velitele zásahu vyslána na křižovatku komunikací Horní Kařízek a Kařízek k odklonu dopravy po dobu vyšetřování nehody.

Po zadokumentování nehody PČR byla komunikace č. 1182 opět zprůjezdněna a jednotka se po dohodě s velitelem zásahu vrátila zpět na základnu.

JSDH Zbiroh
Sdílet