Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezinárodní FIRE-Trophy 2009

Hasičské muzeum GARS ve spolupráci s mnoha partnery na rakouské i české straně pořádá 4. – 6. září v rámci Dolnorokouské zemské výstavy Mezinárodní Fire Trophy 2009














Mezinárodní FIRE-Trophy 2009 – Waldviertel-Vysočina

Cenou je křišťálový pohár, věnovaný firmou Amethyst Welt Maissau, který jako putovní pohár bude udělen již podruhé nejkrásnějšímu vozidlu (podle hodnocení publika). Dále bude uděleno množství zajímavých cen podle různých kritérií hodnocení.

Organizace přihlášek českých účastníků se ujalo Sdruženi pro obnovu a zachování historických hasičských tradic, známé jako pořadatel proslulých Hasičských slavností v Litoměřicích.

Bližší informace i přihlášku mohou zájemci získat na www.hasicsketradice.cz nebo www.firetrophy.at .

PROGRAM AKCE

pátek, 4. září 2009

15:30 Prolog – jízda k cíli v regionu Dolnorakouské zemské výstavy, následně přátelský večer v hasičské zbrojnici Gars.

sobota, 5. září 2009

od 07:00 – Registrace vozidel v hasičské zbrojnici Horn.
09:00 – Start se zahajovacím ceremoniálem v Hornu, jízda přes Irnfritz do města Raabs an der Thaya, přes hranice do hasičského muzea Heraltice, oběd do 14:00, poté dále k cíli dne – do Jihlavy.

Denní trasa 115 km (možnost zkrácené trasy pro veterány (do r.v. 1945) v délce 34 km z Želetavy do Jihlavy)

Od 16:00 výstava vozidel s následnou slavnostní přehlídkou na hlavním náměstí
neděle, 6. září 2009

09:30 – odjezd ze shromaždiště do Telče (31 km), tam polední pauza do 13:00, dále přes Dobersberg ( hasičské museum) do města Gars am Kamp k přehlídce vítězů v 17:00.
Denní trasa 128 km (trasa pro veterány do r. 1945 do Želetavy 51 km).

Vozidla, která absolvují celou trasu, nebo veteráni do roku výroby 1945, kteří absolvují vlastní silou zkrácenou trasu, získají zlatou plaketu. Ostatní vozidla, která se zúčastní jen části trasy nebo na přehlídce v Jihlavě, obdrží stříbrnou plaketu. Do cestovních knih bude možné získat razítka na všech plánovaných zastávkách.

Všechna vozidla musí být způsobilá k provozu, se zákonným pojištěním. Rakouské modré testovací registrační značky nejsou v ČR uznávány.

Krátká trasa / veteráni / informace : V rámci FIRE-Trophy existuje možnost absolvovat krátkou trasu. Historická vozidla (do roku 1945) získají za účast na této trase zlatou plaketu, ostatní vozidla mohou získat stříbrnou plaketu. Transportní vozidla mohou složit svůj náklad v obci Želetava (přímo u silnice E59 mezi Znojmem a Jihlavou) u autobusového nádraží, odtamtud pak mohou účastníci po vlastní ose pokračovat přes Heraltice do Jihlavy a další den pak z Jihlavy do Telče a odtamtud přímo zpět do Želetavy (celková trasa obou dní je 92 km). Pokud účastníci zvolí tuto variantu, mohou se s historickými vozy na přepravníku zúčastnit zahajovací přehlídky v městě Horn a následně jet přímou cestou přes Kleinhaugsdorf a Znojmo do Želetavy (95 km).

Účastníci, kteří chtějí získat zlatou účastnickou plaketu a pojedou už z Hornu, pojedou po vedlejších cestách přes Jemnici směr silnice E59. Ve chvíli, kdy první z těchto vozidel dojedou na místo srazu v Želetavě, mohou se na společnou cestu vydat i vozidla na krátké trase. Start je v sobotu 5. září ve 12.30 v Želetavě. Dále se jede do Heraltic (19 km) a následně od 14,30 přes obec Brtnice do Jihlavy (22 km). Výjimečně zajímavé vozy (rarity) mohou být po domluvě vystaveny pouze v Jihlavě bez účasti na jízdě, v tom případě se nejpozději do 15.30 musí dostavit do garáží dopravního podniku v Jihlavě. Z tohoto místa se vozidla přesunou společně na hlavní náměstí, kde již bude publiku prezentován bohatý program.

Vhodné je také vybavení posádky historickými uniformami a popisem vozidla pro zvýšení zájmu veřejnosti. V 16.30 začíná slavnostní akt s projevy vysokých funkcionářů hasičů i veřejného života. Ten bude v 17 hodin zakončen defilováním vozidel před tribunou. Poté následuje odjezd k přenocování do internátu obchodní střední školy, vozidla budou odstavena v kasárnách, která se nacházejí na cestě z náměstí do internátu. V sobotu 6. září začíná cesta v 9.30 v Jihlavě, další zastávkou – s obědem – je Telč (31 km) a odtamtud v 13 hod zpět do Želetavy (20 km), odkud se účastníci samostatně vydají k domovu nebo na závěrečnou parádu vítězů do města Gars am Kamp (105 km).

Přihlášky nejpozději do 28. června 2009 na adresu Sdružení pro obnovu a zachování historických hasičských tradic; P.O.BOX 100;400 01 Ústí nad Labem.
Případně vyplňte a odešlete vyplněný formulář. E-mail: alena.borlova(za­vináč)volny.cz


Společně se spolupořádajícími hasičskými sbory z měst Horn, Raabs, Heraltice, Jihlava, Telč, Dobersberg, Nonndorf a Gars Vám slibujeme, že uděláme vše pro to, abyste ještě dlouho vzpomínali na tuto událost!

S přátelským pozdravem

Anton Mück, vedoucí projektu

-kaw- 

Sdílet
Přiložené soubory
FireTrophy09_A3_CZ_270409.pdf zobrazit online PDF 611 kB