Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pod Větřkovickou přehradou proběhl v roce 2019 již 4. ročník TFA Drnholecký železný hasič

Dne 23. března 2019 proběhl na parkovišti pod Větřkovickou přehradou 4. ročník TFA Drnholecký železný hasič, který pořádal SDH z Lubiny 1 – Drnholce.

Tohoto závodu se zúčastnilo 6 žen, 21 mužů do 35 let a 10 mužů nad 35 let. Závod byl rozdělen na silovou část a výběh. Každá část závodu byla změřena samostatně.

Závodníci museli po startu zdolat 8 pneumatik z OA, smotat dvě hadice B, v hammerboxu museli bouchat kladivem 60× (ženy 30×), zdolat 2m bariéru (ženy mohli použít hned žebřík), transportovat 80kg figurínu a překlopit 4× pneumatiku z traktoru (ženy 2×).

Výběhová část – závodníci běželi cca 150 m ke schodům, kde uchopili jednu hadici B v harmonice a museli vystoupat 79 schodů na hráz přehrady, kde ji odložili a museli cca 10 m doběhnout do cíle.

Počasí nám přálo, celý den bylo teplo a toto počasí přilákalo i mnoho diváků, kteří udělali pěknou kulisu závodníkům.

V kategorii ženy se na 3. místě umístila Eva Vojvodíková z SDH Velké Karlovice-Tísňavy, na 2. místě skončila Nikola Škultetyová z SDH Staré Město a tuto kategorii vyhrála Lucie Bůbelová z SDH Veselá.

V kategorii muži do 35 let se na 3. místě umístil Lukáš Blažek SDH Staré Hamry, na 2. místě Martin Gruber SDH Brno-Královo Pole a tuto věkovou kategorii vyhrál David Pašek SDH Bohuslavice.

Kategorii muži nad 35 let se na 3. místě umístil Miroslav Hanel SDH Darkovice, na 2. místě skončil Tomáš Goldenstein SDH Bobrovníky a na 1. místě se umístil Josef Černíček SDH Jestřábí.

Jako každý rok i letos byl vyhlášen nejrychlejší výběh ze všech hasičů a letos byl nejrychlejší David Pašek z SDH Bohuslavice s časem 00:57,28.

Všem zúčastněným děkujeme za předvedené výkony a sponzorům, kteří přispěli na chod našeho závodu.

Šmigura Radek
jednatel
SDH Lubina 1 – Drnholec
Sdílet
Přiložené soubory
TFA-D.n.L-2019.xlsx zobrazit online XLSX 22 kB