Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kamionů napáchal škodu za 40 milionů

Devět hasičských jednotek likvidovalo požár kamionů v areálu dopravní firmy v obci Brozánky. Škoda, způsobená požárem, je předběžně odhadnuta na 40 milionů korun. Událost byla v 02:19 hodin ohlášena na tísňovou linku 112. Na místo bylo postupně vysláno 9 hasičských jednotek, z toho 2 profesionální a 7 dobrovolných.

Po příjezdu jednotek na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár zaparkovaných kamionů a návěsů s náklady v areálu dopravní společnosti. Na likvidaci požáru bylo použito 5 útočných proudů C, jeden útočný proud na střední pěnu a jeden útočný proud na těžkou pěnu. Současně byla prováděna ochrana přilehlých objektů a požárem nezasažených vozidel.

Dodávku vody na požářiště zajišťovaly jednotky kyvadlovou dopravou cisternami.
Po lokalizaci požáru a oddýmení požářiště bylo zjištěno, že požárem bylo zasaženo 13 tahačů, 11 návěsů a jeden osobní automobil.

Vyšetřovatelé na místě požáru provádí šetření. Dle prvotních poznatků byl požár úmyslně založen. Skutečnou příčinu vzniku požáru objasní ve spolupráci s Policií ČR po provedení požárně – technických expertíz.

Při požáru nebyl nikdo usmrcen či zraněn, škoda byla předběžně odhadnuta na 40 milionů korun. Skutečná výše škody bude upřesněna po vyčíslení přepravci, majiteli vozidel a přepravovaného materiálu.


Foto mjr. Bc. Roman Veltruský
vyšetřovatel požárů, ÚO Mělník

ppor. Jiří Procházka
velitel zásahu

mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů



-swo-

Sdílet