Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda autobusu s dětmi

V pátek 12. června vyjížděli v 17:34 hodin profesionální hasiči z Olomouce k lehké dopravní nehodě autobusu a osobního vozidla Renault na dálničním obchvatu Olomouce poblíž hypermarketu Globus. Autobus, ve kterém cestovalo 40 dětí a 10 dospělých z MŠ a ZŠ Bohuslavice, sjel do příkopu.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 12. června – neděle 14. června, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 53 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

Ilustrační foto SDH Votice

13 požárů,
6 dopravních nehod,
27 technických pomocí a
6 ostatních událostí.

OLOMOUC

Záchrana opeřence

V pátek 12. června byli v 15:06 hodin požádáni profesionální hasiči z Olomouce o pomoc při záchraně ptáka na třídě Míru v Olomouci. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že pták se nachází na budově Fakulty tělesné kultury UPOL ve výšce asi 15 m a je zachycený u hromosvodu. Po příjezdu automobilového žebříku hasiči opeřence odchytili a protože byl nezraněn, vypustili ho do volné přírody.

OLOMOUC

Dopravní nehoda autobusu s dětmi

V pátek 12. června vyjížděli v 17:34 hodin profesionální hasiči z Olomouce k lehké dopravní nehodě autobusu a osobního vozidla Renault na dálničním obchvatu Olomouce poblíž hypermarketu Globus. Autobus, ve kterém cestovalo 40 dětí a 10 dospělých z MŠ a ZŠ Bohuslavice, sjel do příkopu. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Cestující byli převezeni náhradním autobusem Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje na stanici v Olomouci, kde jim bylo poskytnuto drobné občerstvení. Po asi hodině pokračovali v jízdě náhradním autobusem, který zajistil autodopravce. Havarované vozidlo vyprostila specializovaná firma, následky nehody odklidila Správa silnic Olomouckého kraje.

SEVER

Při požáru se zranil muž

V pátek 12. června byl v 23:27 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár křesla a zateplení na balkoně panelového domu v Šumperku na Bludovské ulici. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku, kteří po příjezdu hořící křeslo uhasili a začali rozebírat doutnající obložení panelového domu. V zakouřeném prostoru bytu Policie nalezla zraněného muže, proto byla na místo povolána zdravotnická záchranná služba, která jej převezla na ošetření. Požár způsobil škodu 20 tisíc korun, příčinou vzniku ohně byla nedbalost při kouření.

PŘEROV

Zraněného muže z lomu museli vyprostit hasiči

V neděli 14. června bylo nahlášeno, že ve Výklekách v lomu je zraněný muž. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou. Cestu k zásahu jim zkomplikovala zamčená závora do lomu, a proto hasiči museli přeřezat zámek a vjeli do areálu se zásahovým automobilem a člunem. Spustili člun na vodní hladinu a po příjezdu zdravotnické záchranné služby přepravili lékaře na druhý břeh k zraněné osobě. Po stabilizování zraněného muže ho hasiči naložili na páteřová nosítka, transportovali do člunu, převezli na druhý břeh a naložili do vozidla ZZS. Poté se jednotka vrátila na základnu.


Ilustrační foto SDH Votice

Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-swo-

Sdílet