Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krajské kolo v požárním sportu vyhrála Plzeň

Požární sportovci reprezentující Plzeň-město se stali celkovými vítězi krajského kola družstev HZS a HZSP Plzeňského kraje, které se konalo koncem minulého týdne v Domažlicích.

Za velmi nepříznivého počasí soutěžilo devět družstev ve všech disciplínách požárního sportu. První soutěžní den ve čtvrtek 11. června se týmy utkaly ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže a v běhu na 100 m s překážkami. Nejrychlejší ve výstupu na věž byl Jaroslav Hrdlička z Domažlic, druhý Martin Provazník za Plzeň-město a za ním Vlastimil Žák také z Plzně. Běh na 100 m s překážkami vyhrál Alexandr Matoušek, druhý doběhl Vlastimil Žák a třetí Martin Provazník, všichni reprezentující Plzeň-město. Po sečtení výsledků se vyhodnotil dvojboj, kde zlato obdržel Jaroslav Hrdlička, stříbro Martin Provazník a na třetí příčce se umístil Vlastimil Žák.

Další soutěžní den začínala družstva štafetou na 4×100 m. Tady se nejlépe dařilo týmu z Plzně-města, na dalších dvou příčkách se umístila družstva Domažlice II a Domažlice. Požárnímu útoku kralovaly Domažlice, druhou příčku obsadila Plzeň-město a bronz si odvezli soutěžící z Klatov.

Celkové vítězství patří tedy soutěžícím za Plzeň-město, druhou pozici obsadili Domažličtí a třetí nejlepší časy vysoutěžilo družstvo HZSP SŽDC Plzeň.

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje



-swo-

Sdílet