Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden člověk zemřel na silnici u Chlumu na Českolipsku, střetly se dva osobní automobily

Dne 13. února 2018 kolem 9. hodiny projížděla řidička osobního vozidla značky Ford ve směru od České Lípy na Dubou, kde v křižovatce u odbočky na Chlum započala odbočovat vlevo. Při tomto manévru se ze zatím nezjištěných důvodů čelně střetla s protijedoucím osobním vozidlem značky Renault.

Následky jsou tragické. Při střetu utrpěl smrtelné zranění pasažér ze zadního sedadla renaultu a ve stejném vozidle se ještě těžce zranila spolujezdkyně ze sedadla vedle řidiče. Tu z místa nehody transportoval do nemocničního zařízení vrtulník.

K události byli vysláni profesionální hasiči z České Lípy a dobrovolná jednotka z Dubé. V době příjezdu hasičů byly oba vozy mimo komunikaci. Uvnitř vozidel se nacházely čtyři zranění lidé.

Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Společně se správcem komunikace uklidili vozovku od střepů a plastových částí.

Před půl dvanáctou byla komunikace opět zprůjezdněna a hasiči se vrátili na základny.

HZS Libereckého kraje

Sanitní vozy zdravotnické záchranné služby převezli do českolipské nemocnice na ošetření oba řidiče osobních vozidel. K objasnění příčiny a následného průběhu tragického střetu vozidel přizval vyšetřovatel ke spolupráci soudního znalce z oboru dopravy.

V důsledku nehody je silnice zcela uzavřená a tato uzávěrka potrvá nejméně do 13. hodiny. Řidičům doporučujeme objízdnou trasu přes Doksy.

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR

Foto: HZS Libereckého kraje
Sdílet