Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z hořících trosek auta byla zachráněna žena a dvě děti

Dopravní nehoda osobního vozidla s následným požárem byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášena v pondělí 15. června 2009 ve 13:01 hodin na silnici mezi Kladnem a Kamennými Žehrovicemi. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s cisternou a vyšetřovatelem požárů.

Dopravní nehoda osobního vozidla s následným požárem byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášena v pondělí 15. června 2009 ve 13:01 hodin na silnici mezi Kladnem a Kamennými Žehrovicemi.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s cisternou a vyšetřovatelem požárů.

Při výjezdu kladenskou čtvrtí Rozdělov byl vizuálním průzkumem zpozorován vycházející černý kouř z místa události. Zásahová jednotka hasičů byla na místě události pět minut od nahlášení nehody. Z dosud neznámých příčin sjela čtyřicetiletá žena do strouhy a střechou narazila do vrostlého kmene stromu. Po nárazu se vozidlo vzňalo v motorovém prostoru.

Uvnitř vozidla cestovaly dvě děti ve věku deset a dvanáct let. Všechny osoby byly vyproštěny ze zdemolovaného vozidla před příjezdem hasičů. Jako zázrakem se nikomu nic vážného nestalo. Hasiči okamžitě zahájili v dýchací technice hasební práce pomocí vysokotlakého proudu. Požár dostali hasiči pod kontrolu deset minut od příjezdu. Plameny šlehaly cca osm metrů vysoko po kmeni stromu.

Obě děti se ženou byly převezeny k ošetření záchrannou službou do kladenské nemocnice. Konečná likvidace požáru nastala ve 13:37 hodin. Po sbalení technický prostředů se jednotka kladenských hasičů vrátila zpět na základnu.

Škoda vzniklá požárem byla předběžně odhadnuta na 40 tisíc korun. Hasičům se podařilo uchránit majetek v hodnotě 5 tisíc korun. Vozidlo bylo ze strouhy vyproštěno pomocí hydraulického ramene odtahovou službou. Příčina dopravní nehoda je v šetření Policie ČR.



Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno


-swo-

Sdílet