Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při havárii se zranily dvě malé děti

Dne 16. 6. 2009 v 17:34 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Petrůvky. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Luhačovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve známém stoupání z Luhačovic na Petrůvku došlo k havárii osobního auta zn. Š 105 s přívěsným vozíkem.

Řidič vyjel pravděpodobně v mikrospánku mimo silnici, projel příkopem a bočně narazil do stromu. Od stromu se odrazil, pokračoval v jízdě, až se zastavil o malý betonový sloupek u krajnice.

Při havárii neutrpěl řidič žádné zranění. Zranění však utrpělo roční dítě v autosedačce na předním sedadle spolujezdce, a také druhé osmileté dítě přepravované na zadních sedačkách.

Zraněné děti si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která jim poskytla nezbytnou pomoc a ošetření.

Hasiči se věnovali zajištění vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost po komunikaci a doprava byla řízena kyvadlově hasiči.

Po zadokumentování havárie pomohli hasiči vyprostit vůz i s vozíkem zpět na silnici.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet