Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nový dopravní automobil Renault Master bude jezdit v Dolním Podluží

Firma Moto-Truck CZ dodala jednotce sboru dobrovolných hasičů nový dopravní automobil Renault Master za 1 089 000 korun včetně DPH.

300 tisíc korun z celkové částky přispěl Ústecký kraj, 450 tisíc korun pak tvořila dotace z Ministerstva vnitra.

Devítimístní Master 2,3 dCi s přeplňovaným vznětovým motorem o výkonu 96 kW a kroutícím momentu 360 Nm splňuje emisní normu Euro 6. Převodovka je manuální, šestistupňová. Sedadla jsou umístěná ve třech řadách, prostřední z nich je otočena proti směru jízdy.

Renault s rozvorem náprav 3 682 mm je dlouhý 5 548 mm, široký 2 070 mm a vysoký 2 720 mm. Jeho maximální povolená hmotnost je 3 500 kg.

Zadní náprava má třílistová péra, při plném zatížení tak vůz zůstane ve vodorovné poloze. Nechybí topení nezávislé na chodu motoru a jízdě.

Dopravní automobil je vybaven analogovou radiostanicí Motorola GM 300 a dvěma ručními radiostanicemi GP 340, umístěnými v dobíjecích úchytech. Další dva nabíječe slouží pro ruční svítilny Ansmann. O konzervaci a dobíjení akumulátorů se stará zásuvka Mag Code u dveří řidiče.

O osvětlení okolí vozu se stará trojice LED světel na bocích a zadní části.

Vestavba je od prostoru posádky oddělena pevnou přepážkou. Police jsou vyrobeny z hliníkových profilů a lze je variabilně nastavit. V podlaze jsou čtyři kotvící body s tažnou silou 3 kN pro každý z nich.

Podlaha je z vodovzdorné jednostranně laminované překližky s protiskluzovou vrstvou mezi sedadly. Ta mají dvoubodové bezpečnostní pásy.

Ve vybavení najdeme lékárničku, variabilní ruční vyprošťovací nástroj, hasicí přístroje, řezák bezpečnostních pásů, vytyčovací pásku a světlomety s magnetickým uchycením.

Sdílet