Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v areálu průmyslového objektu ve Stráži pod Ralskem zaměstnává hasiče ze sedmi jednotek

Na operační středisko HZS LK byl dne 21. února 2018 před devátou hodinou večerní (ve 20:40 hodin) nahlášen požár v areálu průmyslového objektu ve Stráži pod Ralskem.

Na místo se sjelo sedm jednotek hasičů s jedenácti kusy mobilní požární techniky. Průzkumem hasiči zjistili, že hoří plastový odpad, který vzniká při výrobě lednic, a to na ploše zhruba 20m x 10m.

Jednotky zahájily hasební práce šesti útočnými proudy vody. Hasiči postupně s pomocí kolového nakladače rozebírají jednotlivé kupy odpadu, aby zefektivnili zásah. V tuto chvíli (21:50 hodin) již neprobíhá plamenné hoření. Zásah ovšem značně komplikuje všudypřítomný dým.

Hasiči kvůli jedovatým zplodinám hoření zasahují v dýchací technice. Kvůli doplnění dýchací techniky byl na místo dopraven protiplynový kontejner. O události byli ihned po zahájení zásahu informováni i starostové okolních obcí. Bezprostřední ohrožení obyvatel zplodinami hoření však nehrozí.

Požár se podařilo lokalizovat kolem desáté hodiny večerní.

22. 2. 2018

Hasičům se podařilo událost zcela zlikvidovat ve 23:01 hodin. Místo bylo předáno majiteli objektu a jednotky se postupně vracely na základny. Na místě jako dohlídková jednotka zůstali dobrovolní hasiči ze Stráže pod Ralskem.

Protože šlo o požár odpadu, který se podařilo včas lokalizovat byla předběžná škoda vyčíslena na 30. 000 korun. Pravděpodobná příčina požáru výše uchráněné hodnoty jsou stále v šetření vyšetřovatelů příčin požáru a PČR.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet