Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Náchodsku dnes v noci dvakrát hořelo

Hasiči z České Skalice a okolí na Náchodsku měli dnes 18. června 2009 v noci plné ruce práce. Hned dvakrát během noci likvidovali požáry přímo v České Skalici.

Hasiči z České Skalice a okolí na Náchodsku měli dnes 18. června 2009 v noci plné ruce práce. Hned dvakrát během noci likvidovali požáry přímo v České Skalici.


Čtyřicet minut po půlnoci došlo k požáru dodávkového vozidla Mercedes Benz Sprinter, které bylo zaparkované u domu v ulici T. G. Masaryka v České Skalici. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a místní dobrovolní hasiči. Plameny zasáhly přední část vozidla a zničily motorový prostor a kabinu. Vozidlo bylo v nákladovém prostoru prázdné a nebylo v něm uložené žádné zboží. Hasiči dostali požár pod kontrolu během deseti minut od ohlášení. Škoda na zničeném vozidle byla předběžně odhadnuta na 350 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, jednou z vyšetřovacích verzí je i úmyslné zapálení. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

O pár hodin později došlo k požáru kůlny za rodinným domem v Tyršově ulici v České Skalici. Na místo v 02:54 hodin vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a Náchoda a místní dobrovolní hasiči. Jednopodlažní kůlna o rozměrech zhruba 5 krát 7 metrů byla zčásti kovové konstrukce a část byla dřevěná. Uvnitř bylo naskladněno asi šestnáct kubíků dřeva a fošen. Požár se hasičům podařilo lokalizovat v 03:11 hodin. K úplnému uhašení došlo v 03:38 hodin. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun, z toho 50 tisíc na kůlně a 250 tisíc korun na uskladněném dřevě. Uchráněné hodnoty na dalším majetku činí 80 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření, ani v tomto případě nelze vyloučit úmyslné založení. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Náchod

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-miw-

Sdílet