Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyhodnocení 6. ročníku výtvarné soutěže v Příbrami

V pondělí 15. června 2009 proběhlo na stanici HZS Příbram slavnostní vyhodnocení již 6. ročníku výtvarné soutěže, kterou společně vyhlásilo občanské sdružení ELROND a Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje, územní odbor Příbram.

V pondělí 15. června 2009 proběhlo na stanici HZS Příbram slavnostní vyhodnocení již 6. ročníku výtvarné soutěže, kterou společně vyhlásilo občanské sdružení ELROND a Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje, územní odbor Příbram. Přijely děti v doprovodu svých učitelek nebo rodičů a sourozenců, za KŘ HZS Středočeského kraje byl přítomen plk. Ing. Jan Ryšavý – vrchní rada – náměstek krajského ředitele pro prevenci a civilní nouzovou připravenost, za občanské sdružení ELROND Ing. Luboš Halenkovský a ředitel územního odboru HZS Příbram plk. Ing. Jiří Heinrich.

Dále starosta Okresního sdružení Hasičů Čech, Moravy a Slezska Jaroslav Petřina a jeho náměstek Jiří Soběslavský, a to z toho důvodu, že SHČMS vyhlašuje podobnou výtvarnou a literární soutěž „Požární ochrana očima dětí" v celostátním měřítku. A tak současně proběhlo vyhodnocení okresního kola této soutěže v 7. kategoriích.

Porota složená ze zástupců obou vyhlašovatelů dne 20. května provedla vyhodnocení soutěže. Přihlížela k tomu, aby výtvarná dílka odpovídala zadanému tématu, které pro letošní rok znělo „Nebezpečné hry dětí". Do letošního ročníku výtvarné soutěže se přihlásilo 28 mateřských a základních škol ze tří okresů: Příbram, Benešov a Beroun. Celkem bylo zasláno přes 250 výtvarných prací v šesti kategoriích. Bylo vyhodnoceno 31 dětí a tři kolektivní práce.

Po skončení oficiální části si děti i jejich doprovod prohlédly celý areál, příslušníci stanice je seznámili s požární technikou a zodpověděli všechny dotazy. Celá akce se dětem velice líbila, a tak s některými příští rok snad nashledanou.

mjr Irena Dvořáková – Příbram
HZS Středočeského kra­je

-miw-

Sdílet