Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

IX. ročník krajské soutěže v požárním sportu ve Val. Meziříčí

Dne 18. 6. 2009 byl na stadionu ve Valašském Meziříčí slavnostně zahájen IX. ročník krajské soutěže družstev profesionálních hasičů v požárním sportu.

Dne 18. 6. 2009 byl na stadionu ve Valašském Meziříčí slavnostně zahájen IX. ročník krajské soutěže družstev profesionálních hasičů v požárním sportu.

Slavnostního nástupu se účastnila ředitelka plk. Ing. Jarmila Čičmancová, Ph.D., v doprovodu starosty města Jiřího Částečky a předsedy Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pana Josef Krajči. Významné hosty doplnilo vedení krajského ředitelství HZS Zlínského kraje a na pozvání přijeli i kolegové ze Slovenska.

Slavnostní nástup byl obohacen o slib nováčků, kteří k našemu sboru nastoupili za uplynulý rok. Po nováčcích byli oceněni i naši kolegové za věrnost, a to ve III. a II. stupni. Věrnostní medaile předávala hasičům sloužícím více než deset a dvacet let ředitelka HZS Zlínského kraje. V posledním bloku slavnostního nástupu byl oceněn plk. Ing. Štefan Hrtús za sportovní výkon, kterého dosáhl při výstupu do 4. podlaží cvičné věže, a to na krajské soutěži v požárním sportu v Hulíně v roce 2003. Výkonnostní stužku za čas 16,80 mu rovněž předala krajská ředitelka.

Po složení slibu nováčků, rozhodčích i sportovců, a po ocenění zasloužilých hasičů, byl zahájen samotný závod v požárním sportu. Do soutěže se přihlásilo celkem šest družstev z HZS Zlínského kraje a z HZS podniků Zlínského kraje. Požární sport se dělí na čtyři základní disciplíny. Běh na 100 metrů přes překážky, výstup do 4. podlaží cvičné věže, štafeta 4 × 100 metrů a závěrečná „královská“ disciplína požární útok.



Už od počátku se do role favoritů dostali podle očekávání zástupci profesionálních hasičů z Uherského Hradiště. Ti jsou ověnčeni mnoha tituly mistrů republiky, ale řadu cenných kovů přivezli i z mistrovstvích Evropy a mistrovství světa. Špičkoví sportovci znovu nezklamali ani na krajské úrovni, předvedli parádní výkony a zaslouženě vyhráli. Tímto vítězstvím obhájili loňské prvenství a nikoho nenechali na pochybách, že nadále zůstávají nejlepší ve Zlínském kraji.

Na druhém místě skončil tým hasičů startujících za Krajské ředitelství Zlín a na třetím místě skončili hasiči podniku Deza a.s. Valašské Meziříčí. Oba tyto týmy si své pořadí vyměnily oproti loňskému roku.

Soutěž zdobily kvalitní výkony jednotlivců i týmů. Vítězům blahopřejeme a organizátorům děkujeme za uspořádání soutěže.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet