Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pneumatik v zemědělském objektu v obci Chlum u Pšova nechali hasiči kontrolovaně vyhořet

Uskladněné pneumatiky v zemědělském objektu v obci Chlum u Pšova na Karlovarská začaly hořet v neděli 25. února 2018 v podvečer.

Na místo byli vyslání hasiči ze tří krajů, místo je totiž na rozhraní Karlovarska, Ústecka a Plzeňska, dle dohody o mezikrajské pomoci tak v rámci poplachového plánu u požáru zasahovali hasiči z Toužimi, Žlutic, Karlových Varů a Štědré a zároveň z Lubence v Ústeckém kraji a z Manětína z Plzeňského kraje.

V době příjezdu hasičů na místo události byla požárem zasažený jeden zemědělský objekt o rozměrech 15 × 30 metrů, uvnitř hořely naskladněné pneumatiky a vlivem požáru se již propadla střecha.

Hasiči po domluvě s uživatelem nechali již zasaženou část objektu kontrolovaně dohořet, před požárem chránili okolí. Situaci na místě komplikoval silný mráz, použité požární hadice i během krátkého přerušení hašení prakticky okamžitě zamrzali.

Zásah trval až do půlnoci, v pondělí ráno se pak na místo zásahu vrátil vyšetřovatel požárů. Uživatel neuvedl žádnou škodu, příčina je v šetření.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 30 T815–7, VEA Toyota)
  • HZS Toužim (CAS 20 T815)
  • JSDH Žlutice (CAS 20 T815)
  • JSDH Štědrá (CAS 15 Man)
  • JSDH Lubenec (CAS 32 T815)
  • JSDH Manětín (CAS 15 MB Atego, CAS 24 Š706)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet