Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Postoloprtská nová cisterna

Jednotka SDH města Postoloprty získala do svého vozového parku nový přírůstek. Je jím cisternová automobilová stříkačka CAS 32 na podvozku Tatra 815, jejíž repasi provedla firma ZEKA Slavičín.

Městský úřad Postoloprty coby zřizovatel jednotky SDH provedl financování nové repasované techniky a to CAS 32 Tatra 815. Vše proběhlo po zvážení potřeby zásahové jednotky SDH Postoloprty – JPO II a tak byla provedena výměna za vozidlo CAS 32 Tatra 148, která byla odprodána k dalšímu užívání jednotce SDH Račice – Pístovice. CAS 32 je u jednotky SDH Posoloprty vedená jako druhé zásahové vozidlo. Toto vozidlo bude využíváno k dopravení potřebného hasiva na požářiště, provádění technických pomocí a to jak pro město Postoloprty, tak bude mít své využití v IZS.

Cisterna má následující úpravu, není v ní pěnidlo, vzájemným propojením bývalé pěnidlové nádrže s vodní nádrží je kapacita 9000 l vody pro provedení zásahu. Repasování vozidla provedla firma ZEKA Slavičín. Cena automobilu je 1.800 000,– Kč. V budoucnu budou ještě členové v rámci úspor finančních prostředků provádět na vozidle další úpravy a to výrobu držáků na proudnice a další věcné prostředky, druhou bednu na nářadí a držáky na žebříky.

Jednotka SDH Postoloprty je zařazena do kategorie plošného pokrytí – JPO II a zasahuje i mimo území svého zřizovatele. Splňuje veškeré požadavky na technickou, organizační a odbornou způsobilost.

JSDH Postoloprty nabízí také k odprodeji požární automobil AVIA 30 – DA 12 a to za cenu 40.000,– Kč.


Info: JSDH Postoloprty

-wap-

Sdílet