Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Kotlářské ulici v Brně hořelo ve sklepě pravděpodobně kvůli odlétnuté jiskře, v objektu je i střelnice

Dne 28. února 2018 po osmé hodině ráno vyjížděli policisté do Kotlářské ulice v Brně, kde došlo k požáru. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Momentálně policisté ohledávají místo činu.

Vzhledem k tomu, že je v objektu i střelnice, míří na místo pyrotechnik. Podle prvotního vyšetřování došlo k zahoření pravděpodobně kvůli odlétnuté jiskře při stavebních pracích, uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Ošetření si vyžádalo celkem 6 pacientů, tři z nich byli následně transportováni do zdravotnického zařízení, informovala ZZS Jihomoravského kra­je.

U dvou mužů došlo k silnému nadýchání a byl nutný převoz na urgentní příjem FN na Pekařské. Jednoho lehce nadýchaného pacienta záchranáři převezli na interní oddělení stejné nemocnice.


Na místě zasahovali hasiči ze stanic Lidická, BVV a Líšeň.

První jednotka přijela na místo během tří minut. Do silně zakouřených podzemních prostor se okamžitě vydaly dvě průzkumné skupiny.

Požár zasáhl místo, kde se pohybovali dělníci během stavebních prací. Hasiči dostali plameny pod kontrolu jedním vodním proudem během půl hodiny, upřesnil Jaroslav Mikoška, mluvčí jihomoravských hasičů.

Úplná likvidace nastala v 10.19 hodin. Obtížné bylo odvětrání suterénu. Využila se jak přetlaková ventilace, tak odsávání kouře z objektu.

Foto: HZS Jihomoravského kraje
Sdílet