Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škoda 200 tisíc korun vznikla při požáru truhlářské dílničky v Hluboké

V pondělí 26. února 2018 v 9.21 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Hlinska a dobrovolní hasiči z Luže, Předhradí, Proseče a Skutče do Hluboké, kde došlo k požáru. Jednalo se o požár truhlářské dílničky.

Plameny se rozšířily na celou dílnu a dále do střešní konstrukce sousední rekreační chalupy i na střešní konstrukci rodinného domu majitele dílny. Hasiči nasadili k likvidaci požáru tři proudy C. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 10.27 hodin a zcela zlikvidován byl v 11.40 hodin.

Příčinou vzniku požáru bylo ponechání hořlavých materiálů na topidle na tuhá paliva v dílně. Majitel ráno v kamnech zatopil a odešel na nákup. Zapomněl na kamnech hořlavé materiály, které se vznítily od horního plátu na kamnech.

Při požáru došlo ke zranění majitele, který se pořezal od skla a ženy, která si pádem na zledovatělém povrchu zhmoždila rameno. Obě osoby byly převezeny zdravotnickou záchrannou službou k ošetření do nemocnice.

Předběžně byla škoda, která vznikla požárem, vyčíslena na 200 tisíc korun. Uchráněné hodnoty se pohybují v řádech miliónů, tedy předběžně zhruba 5 miliónů korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet