Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněný muž byl vyproštěn zajímavým způsobem

Dne 19. 6. 2009 v 11:07 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Zubří. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm.

Dne 19. 6. 2009 v 11:07 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Zubří.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/35, mezi obcí Zubří a Rožnov pod Radhoštěm, došlo ke střetu tří osobních a dvou nákladních aut v řetězové srážce.

Po nárazech došlo k zaklínění spolujezdce v nákladním voze zn. Avia s cisternovou nadstavbou převážející naftu. Ještě před příjezdem záchranářů se podařilo muže vyprostit zajímavým způsobem. Kolem nehody projíždělo další nákladní auto s hydraulickým ramenem, kterým byla zdemolovaná kabina odtažena ze zraněných a zaklíněných nohou. Sevření bylo uvolněno a spolujezdec mohl být vytažen.

Jako první na místo dorazili hasiči z Rožnova, a to už za čtyři minuty od výjezdu. Zraněný muž byl mimo vozidlo a nebylo nutné ho vyprošťovat. Okamžitě byl předán do péče přivolané posádky zdravotnické záchranné služby a po prvotním ošetření zranění na nohou a v obličeji byl odvezen do nemocnice.

Dopravní nehoda zcela zablokovala hlavní silniční tah. Hasiči zajistili všechny vozy proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Po zadokumentování řetězové nehody pomohli také s úklidem vozovky a s rychlým obnovením provozu.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla hlavní komunikace uzavřena asi na dvacet minut. Doprava byla poté řízena kyvadlově hlídkou policie.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet