Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostroměři došlo k řetězové nehodě, srazilo se pět vozidel

Ve středu 28. února 2018 kolem patnácté hodiny došlo na silnici I. třídy č. 35 v obci Ostroměř k hromadné dopravní nehodě. Jednačtyřicetiletý řidič nákladního motorového vozidla Iveco s přívěsem jel ve směru od Jičína na Hořice.

V tu dobu se zřejmě plně nevěnoval řízení, přičemž měl přehlídnout stojící osobní motorové vozidlo Seat Toledo, které řídila dvaadvacetiletá žena. Po nárazu bylo vozidlo Seat Toledo odhozeno do stojícího automobilu Škoda Octavia a dále do kovových vrat a betonového sloupku.

Vozidlo Škoda Octavia, ve kterém v tu dobu seděl třicetiletý řidič společně s třicetiletou spolujezdkyní a svojí roční dcerou, bylo nárazem odhozeno do stojícího vozidla VW Golf, a to následně do stojícího vozidla Fiat Scudo, které vrazilo do stojícího vozidla VW LT.

Tímto však řetězová reakce neskončila, jelikož vozidlo VW LT bylo odhozeno do stojícího vozidla Dacia Duster, a to nakonec skončilo ve vozidle JEEP, které posléze z místa nehody ujelo.

Při dopravní nehodě se lehce zranily dvě spolujezdkyně z vozidel Fiat Scudo a Škoda Octavia. Ženy skončily v péči lékařů v Oblastní nemocnici v Jičíně, odkud byly následně propuštěny. Ke zranění dalších osob nedošlo.

Alkohol na místě policisté u řidičů zúčastněných vozidel vyloučili dechovou zkouškou. Až na jednoho z řidičů, u kterého nebyl vyloučen ani prokázán z důvodu jeho odjetí z místa dopravní nehody.

Řidiče nákladního vozidla policisté vyzvali k podrobení se testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, kdy s tímto souhlasil. Výsledek vyzněl pozitivně na látku Amphetamines/Met­hamphetamines.

Řidič se dále odmítl podrobit lékařskému vyšetření. Policistům rovněž nepředložil ke kontrole řidičský průkaz, a to z důvodu jeho zadržení. Před několika dny měl totiž stejně jako v tomto případě řídit pod vlivem omamných a psychotropních lá­tek.

Celková škoda je předběžně vyčíslena na hodnotu přesahující 575 tisíc korun.

nprap. Aleš Brendl
Policie ČR
Sdílet