Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič osobního auta nepřežil na dálnici u Rousínova srážku s kamionem

Řidič osobního audi nepřežil kolizi s kamionem, která se stala v sobotu odpoledne kolem 19.hodiny na dálnici D-1 nedaleko Rousínova na Vyškovsku. Potvrdila to mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová s tím, že muž zemřel ještě před příjezdem sanitky. Ilustrační foto

Řidič osobního audi nepřežil kolizi s kamionem, která se stala v sobotu odpoledne kolem 19.hodiny na dálnici D-1 nedaleko Rousínova na Vyškovsku. Potvrdila to mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová s tím, že muž zemřel ještě před příjezdem sanitky.

„Řidiče z vozu museli vystříhávat hasiči, bohužel mu již nebylo pomoci,“ dodala Zuchová, s tím, že na místě havárie zasahovaly tři jednotky záchranářů.

Podle slov jihomoravské policejní mluvčí Andrey Procházkové stála za tragickým střetem vozidel na 215. kilometru dálnice pravděpodobně prasklá levá přední pneumatika kamionu, jedoucího směrem na Vyškov. „Neovladatelný vůz pak přitlačil audi na svodidla a oba vozy skončily v příkopu,“ řekla Procházková.

Dálnice byla na několik hodin částečně neprůjezdná, v okolí místa havárie se tvořily několikakilometrové kolony. „Hasiči museli ze silnice speciálním jeřábem odklidit havarovaný kamion,“ potvrdil operační důstojník jihomoravských záchranářů s tím, že policisté dopravu z dálnice odkláněli na zhruba osmikilometrovou objízdnou trasu.

Zdroj: MEDIAFAX

-kaw- 

Sdílet