Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda autobusu a auta: 1 mrtvý, 5 zraněných

Řidič osobního vozidla Citroen v noci na 21. 6. 2009, nepřežil srážku s autobusem na silnici I/52 u Horních Věstonic na Břeclavsku. Nehoda byla ohlášena ve 3.05 hodin, na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Mikulově. ILUSTRAČNÍ FOTO

Řidič osobního vozidla Citroen v noci na 21. 6. 2009, nepřežil srážku s autobusem na silnici I/52 u Horních Věstonic na Břeclavsku. Nehoda byla ohlášena ve 3.05 hodin, na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Mikulově.

Podle informací HZS se nehoda stala na silnici I/52 zhruba 200 metrů za odbočkou na Horní Věstonice ve směru z Mikulova na Brno. Vozidlo Citroen, které jelo ve směru do Mikulova, se čelně srazilo s autobusem MAN cestovní kanceláře z Valašského Meziříčí, který jel ve směru z Rakouska do Brna. Řidič osobního auta na místě podlehl zraněním, v zájezdovém autobusu bylo při nárazu zraněno pět lidí. Zdravotníci je převezli do nemocnice.

Ilustrační foto

Hasiči zajistili místo nehody a pomáhali zdravotníkům při ošetřování zraněných a jejich nakládání do sanitek k odvozu do nemocnice. Z kabiny zdemolovaného osobního auta pomocí hydraulického nářadí vystříhali tělo řidiče. Na vozidle Citroen hasiči udělali protipožární opatření a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Protože skvrna uniklého oleje znečistila vozovku v délce 50 metrů, povolali k úklidu povrchu komunikace také silničáře. Komunikace I/52 byla po dobu odstraňování následků dopravní nehody uzavřena.


por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-kaw- 

Sdílet