Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu ve Zlíně likvidovaly tři jednotky hasičů

Krátce po šesté hodině večerní 3. února 2018 přijali hasiči informaci o rozsáhlém požáru rodinného domu ve Zlíně, na ulici Na Výsluní.

Operační důstojník na místo okamžitě odeslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Zlín se dvěma cisternami, jednotku hasičů města Zlín-Prštné a jednotku dobrovolných hasičů Fryšták. K události vyjel také velící důstojník směny.

První jednotka byla na místě do pěti minut od převzetí oznámení o požáru. Okamžitě byly nataženy dva útočné proudy C a požár byl bleskově lokalizován. Na pokyn velitele hasiči zajistili také odvoz dvou osobních automobilů od rodinného domu, aby nedošlo k jejich poškození.

Požár zasáhl uskladněný materiál u stěny rodinného domu a přenesl se také na zateplení a podbití střechy. Jednotka proto rozebrala část plechové střechy, aby se dostala ke skrytým ohniskům. Po jejich dohašení a kontrole zasažených prostor termokamerou byla v 19:20 hodin ohlášena celková likvidace požáru. Do obytných částí domu se požár nerozšířil.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů ze Zlína, který nyní pracuje na zjištění přesné příčiny vzniku události. Škody způsobené požárem prozatím nebyly vyčísleny.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet