Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár dřevěné skladovací haly v Otrokovicích

Dne 22. 6. 2009 v 02:07 hod. byli hasiči informováni o požáru haly v Otrokovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Otrokovic a Kvítkovic.

Dne 22. 6. 92009 v 02:07 hod. byli hasiči informováni o požáru haly v Otrokovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Otrokovic a Kvítkovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru dřevěného skladovacího přístavku u výrobní haly soukromé firmy.

Požár byl svědky zpozorován příliš pozdě a už při příjezdu hasičů byla celá dřevěná hala v plamenech. Hasiči postupně rozvinuli několik proudů vody a zásahem se snažili zabránit dalšímu šíření plamenů na blízké výrobní budovy. Už po pár minutách zásahu se zhroutily stropní nosníky a dřevěná konstrukce se začala bortit.

Lokalizace požáru na ploše asi 20 × 50 metrů trvala hasičům půlhodinu a celková likvidace požáru byla hlášena za další hodinu intenzivních prací. Zásahem hasičů se nakonec podařilo zabránit prostupu plamenů do sousední výrobní haly a uchránit tak značný majetek před poškozením. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo požáru předběžně ohledáno. Požár kompletně zničil celodřevěnou skladovací halu a majiteli napáchal škodu nejméně za 450.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 10 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet