Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Eccotarp představil revoluční novinku, skládací membránovou kanalizační ucpávku

Skládací membránovou kanalizační ucpávku FDC 01, která má univerzální použití na všechny druhy kanalizačních vpustí, ocelové, plastové a dokonce i pro chodníkové vpusti s bočním vtokem, představil firma Eccotarp, nově také v Kolumbii na ExpoDefense, kde vzbudil zaslouženou odezvu.

Ucpávka je efektivně a rychle aplikovatelná při úniku nebezpečných látek a hrozbě ekologické havárie. Již neplatí výmluva o nemožnosti zabránit únikům do všech typů vpustí. Především pak ve městech, kde boční chodníkové vtoky jsou stále častější.

Jak zabránit vtoku nebezpečných látek do bočních kanálových vtoků? Jak ochránit dlouhé spárové vpusti a kanály?

Nebyl to lehký úkol a potýkali jsme se s ním více než rok. Začali jsme s tím, že jsme vyrobili testovací stolici, na které šlo demonstrovat účinnost různých nápadů a řešení. Byli jsme překvapeni jak špatně fungují stávající řešení ostatních výrobců na běžné vpusti. A boční vpusti navíc nikdo neřeší. O to větší to byla výzva,

říká Pavel Hojdysz z vývojového oddělení ECCOTARPU.

Největší problém? To byly a jsou nerovnosti okolo vpustí, variabilita řešení kanálů, nečistoty, které se vždy vyskytují v těsné blízkosti vtoků. Proto ta dostatečně flexibilní a zároveň pevná membrána, která hydrostatickým tlakem utěsní veškeré otvory a škvíry, kterými se nebezpečná tekutina může dostat dovnitř kanálu. Pak už stačilo vyřešit asi sto „drobných“ problémů s výrobou, materiály, lepením…

Výsledkem je unikátní skládací kanalizační ucpávka, která má univerzální použití na všechny druhy kanalizačních vpustí, ocelové, plastové a především i pro chodníkové vpusti s bočním vtokem. Je efektivně a rychle aplikovatelná při úniku nebezpečných látek a hrozbě ekologické havárie. K jedinečným výhodám patří opakované použití, snadná aplikace a odolnost všem běžně se vyskytujícím chemikáliím.

Funkčnost ucpávky je garantována při teplotách –20 až +60 st.C. Produktovou řadu ECCOTARP vyvíjí, vyrábí a prodává Metal Arsenal s.r.o. Lysá nad Labem.

Komerční prezentace
Sdílet