Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Stříteže se střetl osobní automobil s dodávkou, dvacetiletá spolujezdkyně nehodu nepřežila

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pondělí 5. března deset minut před půl devátou ráno oznámení o vážné dopravní nehodě, která se stala na silnici III. třídy mezi obcemi Střítež a Dobronín.

V katastru obce Střítež došlo ke střetu dvou vozidel. V osobním vozidle cestovaly v době nehody dvě ženy, v dodávkovém vozidle cestoval pouze jeho řidič. Na místo nehody byly vyslány nejbližší policejní hlídky.

Prvotním šetřením na místě policisté zjistili, že osmnáctiletá řidička osobního vozidla Peugeot 206 projížděla po silnici ze směru od Dobronína na Střítež. Řidička zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a stavu pozemní komunikace a dostala s vozidlem smyk. Poté vyjela s vozidlem doleva, kde došlo ke střetu s protijedoucím dodávkovým vozidlem.

Následky nehody jsou fatální. V osobním vozidle seděla na předním sedadle vedle řidičky dvacetiletá spolujezdkyně, která při dopravní nehodě utrpěla velmi vážné poranění, kterému na místě podlehla. Řidička vozidla byla se zraněním převezena zdravotnickou záchrannou službou do jihlavské nemocnice. Řidič dodávkového vozidla zranění neutrpěl.

Na vozidlech vznikla škoda v celkové výši 130 000 korun. Na obou uvedených vozidlech byly užity zimní pneumatiky s předepsanou hloubkou dezénu. Na místě nehody provedli policisté dechové zkoušky u obou řidičů s negativními výsledky.

Policisté z dopravního inspektorátu Jihlava místo dopravní nehody a havarovaná vozidla ohledali a událost zadokumentovali. Na místo byl vyslán vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava, který si věc dopravní nehody převzal. Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem policejního šetření. Silnice zůstala po dopravní nehodě zcela neprůjezdná.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
Sdílet