Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prověřovací cvičení na zámku v Bečově

Speciální skupina lezců z řad příslušníku hasičského záchranného sboru vyjela v pondělí 22.června společně s kolegy ze stanice Karlovy Vary, Toužim a Mariánské lázně na záchranu dvou lidí, kteří se zřítili ze srázu pod věží Bečovského zámku.

Speciální skupina lezců z řad příslušníku hasičského záchranného sboru vyjela v pondělí 22.června společně s kolegy ze stanice Karlovy Vary, Toužim a Mariánské lázně na záchranu dvou lidí, kteří se zřítili ze srázu pod věží Bečovského zámku.

Jednalo se o prověřovací cvičení, zaměřené právě na práci lezců. Všichni povolaní hasiči však jeli k zásahu „naostro". Že se jedná o cvičení, se dověděli až později, těsně před jeho ukončením.

Jednu osobu našli záchranáři kousek pod věží a na nosítkách ji přenesli k ošetření. Pro druhého člověka se museli slanit až dolů k řece. Kromě lezců se na záchraně podíleli všichni hasiči, kteří pomocí lan vytáhli zraněného až nahoru do věže. Figuranty simulující zraněné osoby dělali příslušníci sboru dobrovolných hasičů z Bečova.

Celé cvičení proběhlo podle plánu, hasiči jej zvládli velmi dobře.

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje

 -miw-

Sdílet