Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zářivě červená Tatra městyse Nový Rychnov byla spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu Evropské unie

V Novém Rychnově byl realizován projekt pod názvem Velkokapacitní požární cisterna na dopravu vody pro JSDHO městysu Nový Rychnov, který získal finanční podporu z evropských strukturálních fondů, konkrétně Integrovaného regionálního operačního programu.

Vítěz výběrového řízení, firma THT Polička, dodala tamním hasičům cisternovou automobilovou stříkačku Tatra Terrno za 7 453 600 korun včetně DPH.

Podvozek

Šasi je třínápravové s pohonem všech kol Tatra R35 se čtyřdveřovou kabinou pro mužstvo. Na její levé straně je sdružená zásuvka pro doplňování tlakového vzduchu a dobíjení akumulátorů, která se po nastartování samočinně odpojí.

O pohon se stará tatrovácký vidlicový osmiválec o výkonu 325 kW, který je však spřažen pouze s manuálně řazenou převodovkou.

V kabině je šestice dýchacích přístrojů, čtyři z nich jsou uloženy v opěradlech zadní řady sedadel. Nechybí dobíjecí úchyty pro ruční svítilny a radiostanice.

Velitel má k dispozici výjezdový tablet, nechybí 4" displej navigace.

Nástavba

Nástavba je modulová a sestává ze tří částí. Přední a zadní skříně jsou vyrobeny z hliníkových profilů a olepeny plechem. Mezi nimi je uložena nádrž na hasivo z nerezavějící o­celi.

Nádrž pojme 8 500 litrů vody a 510 litrů pěnidla. Aktuální množství hasiva je signalizováno LED stavoznaky na obou bocích nástavby.

Čerpadlo dosahuje jmenovitého průtoku 3 000 litrů za minutu při tlaku 10 barů.

Na horní pochozí plošině je přípojný bod pro lafetovou proudnici.

Osvětlovací stožár se čtyřmi LED světlomety o celkovém světelném toku 20 000 lumenů je pneumaticky výsuvný až do výše pět metrů nad úroveň terénu.

Sdílet