Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kůlny a části chaty v rekreační oblasti u Bystřičky

Dne 22. 6. 2009 v 16:59 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty u obce Bystřička. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Bystřičky, Jablůnky a Valašské Bystřice

Dne 22. 6. 2009 v 16:59 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty u obce Bystřička.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Bystřičky, Jablůnky a Valašské Bystřice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru dřevěné kůlny a části chaty v místní rekreační oblasti.

Už při příjezdu hasičů byl vidět rozšiřující se požár z dřevěné kůlny na štít a boční stěnu chaty. Hasiči postupně rozvinuli několik proudů vody a požár se jim podařilo rychle lokalizovat. Uhašení požáru se podařilo během hodiny hasebních a dohašovacích prací a ještě před zasažením celého objektu chaty. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Požár zcela zničil dřevěnou kůlnu s vybavením a zahradní technikou. Poškozena byla také část dřevěné chaty. Majitel si způsobené škody vyčíslil asi na 100.000 Kč.

Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek chaty za 600 tis. Kč. Příčina vzniku požáru je nadále ve společném šetření hasičů a policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet