Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při rekonstrukci dálnice D48 u města Příbor k částečnému zřícení silničního mostu a pádu bagru s řidičem

V sobotu 10. března 2018 ráno, krátce po půl šesté hodině ranní, došlo při rekonstrukci dálnice D48 u města Příbor k částečnému zřícení silničního mostu a pádu bagru, který v té době projížděl po mostě. Při nehodě byl zraněn řidič bagru.

Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo informaci o nehodě na staveništi dálnice krátce po půl šesté hodině ranní v sobotu 10. března 2018.

Krátce na to byly na místo vyslány, společně s ostatními složkami integrovaného záchranného systému, tři hasičské jednotky. Dvě jednotky HZS Moravskoslezského kraje z Nového Jičína a Frýdku-Místku a dobrovolní hasiči z Příboru.

V době příjezdu hasičů na místo nehody se již zraněnému řidiči podařilo vyprostit z převráceného bagru. Hasiči tak zabezpečili místo nehody a zajistili transport zraněného řidiče bagru do vrtulníku zdravotníků ZZS MSK.

V okamžiku příjezdu záchranářů byl postižený mimo stroj a při vědomí. Zasahující lékaři však u něj zjistili vícečetná poranění. Pacient byl zajištěn krčním límcem a na transportní desce vynesen k sanitnímu vozidlu.

Záchranáři zajistili žilní vstup a podali potřebné léky. Po dalších úkonech v rámci přednemocniční neodkladné péče byl poté letecky přepraven na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK

K nehodě došlo na úseku dálnice, který je v současné době rekonstruován. V daném úseku je silniční provoz odkloněn na místní komunikace a tak nehoda nezpůsobila žádné dopravní komplikace, nebo zranění dalších osob.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet