Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v Sokolově

Celkem 6 hasičských cisteren a přes 2 desítky hasičů likvidovali ve středu 24. června požár rodinného domu v Sokolově. Hořet začalo v podkroví domu. Na tísňovou linku 112 to bylo nahlášeno po 8. hodině ráno. Postupně se k místu události začaly sjíždět jednotky ze Sokolova, Březové, Chodova, Oloví, Kynšperka a Karlových Varů.

V době příjezdu záchranářů v objektu nikdo nebyl a do domu se museli dostat oknem. Nejvíc zasažené podkroví bylo silně zakouřené a záchranáři se neobešli bez dýchacích přístrojů. Právě pro dostatek dýchací techniky byl ze sokolovské stanice povolán i protiplynový vůz s jejich zásobou.

Hasiči museli pomocí výškové techniky vylézt na střechu a rozebrat střešní krytinu, aby se dostali k ohniskům požáru, které byly po celé ploše podkroví a v konstrukcích stropu s přízemním podlažím. Silný žár a hustý dým vyžadoval časté střídání hasičů, kteří ničivý živel likvidovali.

Přes 10 příslušníků jednotek požární ochrany ve stejné době vynášelo z domu co nejvíce věcí, nábytek, elektroniku atd..

Po 13. hodině byl požár úplně uhašen. Oheň zničil střechu a podkroví domu. Hasiči pak ještě majitelům pomáhali pokrýt střechu plachtami a zapůjčili jim 5 vysoušečů na promočené stěny domu.

Způsobené škody jsou zatím odhadnuty na 2 miliony korun. Příčina vzniku požáru, už je také známa, ale na přání majitelů rodinného domu nebude zveřejněna. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

prap. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje



-swo-

Sdílet