Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jízda ON-LINE: Týden po jízdě

Před týdnem posádka historické Pragy RN z roku 1934 v sestavě Jiří a Milan Pátkovi, Pepa Nitra, Láďa Dvořák a Jirka Votava dovezla oheň mezinárodních hasičských her do Ostravy, kde se budou konat ve dnech 19. až 26. července 2009. Propagační jízda SH ČMS uskutečněná ve dnech 10. až 17. června 2009 na počest této významné akce svůj účel splnila.

Za týden jsme najeli přes 350 km. Trasa byla sice vyměřena na 300, ale čestná kolečka po Jevíčku, Opavě a jinde se nedala odmítnout a skutečně stála za to. Tolik ovací jsme ani neočekávali. Dnes už jsou tisíce dalších lidí informováni, že v Ostravě se za měsíc bude dít něco velkolepého.

Dobře zvládnutá organizace dobrovolníky po celé trase si zasluhuje uznání. Zvláště chci poděkovat hlavním organizátorům jednotlivých etap Lubošovi Zemanovi, Slávkovi Červenému, Zdeňkovi Špačkovi a Pepovi Bidmomonovi, Luďkovi Sýkorovi, Janu Kargrovi, Mojmíru Studníkovi a Petru Kůdelovi. Splnilo se nejen to, co jsme si naplánovali, ale nechyběla ani častá překvapení v podobě špalírů hasičů nastoupených s prapory a mnohdy i s říznou dechovkou. Doplňovali je v hojném počtu místní občané.

Velice příjemné byly i doprovody nejen historických vozidel. Těch starších nás například do Jevíčka doprovázelo sedm. Velký dík patří profesionálním hasičům, kteří ukázali, že patříme k sobě a v doprovodech nechyběli. Špičkoví byli profíci v Opavě. Nejvíce nám zase píchli kluci z HZS Olomouckého kraje.

Je potěšitelné, že stranou nezůstala ani státní a místní správa, která tak prokázala přízeň k dobrovolným hasičům. Na průběh jízdy se mi vzpomíná s velmi dobrými pocity, protože dnes už vím, že nám spousta lidí nejen nám pomohla, ale i držela palce. Ještě jednou za všechny z jízdy děkuje

Pepa Nitra



-swo-

Sdílet