Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár prodejního stánku v Doksech napáchal škodu za 5 milionů korun

Požár prodejního stánku s občerstvením v Doksech byl 16.03.2018 ve 03:41 hodin ohlášen na Krajské operační a informační středisko HZS Libereckého kraje přes linku 112. Na hlavní pláž Máchova jezera vyrazily 3 jednotky se čtyřmi cisternovými automobilovými stříkačkami.

V době příjezdu hasičů se již požár nacházel ve třetí fázi rozvoje. Oheň zasáhl celý objekt a ze tří k sobě připojených stánků šlehaly několikametrové plameny. Celková plocha zasaženého objektu byla 100 m2. Hasiči provedli v dýchací technice průzkum, zda se uvnitř někdo nenachází, ale nikoho neobjevili. Ihned začali s hasebními pracemi a k likvidaci požáru použili 4 „C" proudy vody. Lokalizace byla nahlášena po dvou a půl hodinách po vyhlášení poplachu. Zcela zlikvidován byl požár za další půl hodinu.

Ještě nezačala sezona, a tak byl stánek uzavřen a zazimován, i přes to byl plně vybaven. Uvnitř stánku se nacházel stroj na výrobu zmrzliny, sporáky, ledničky, fritézy apod. Požár proto způsobil nemalé škody. Příčina požáru se v dopoledních hodinách vyšetřuje. Na místo je povolán kynolog se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Škoda byla majitelem předběžně odhadnuta na 5 milionů korun.

Foto:
nprap. Pavel Tvrdik – velitel družstva stanice Česká Lípa

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet